Chevalier v. Kulcsár Béla KLJ, /OMLJ, CMLJ, DSLJ/ Győri Szent Imre Kommenda Parancsnok kitüntetése

A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Magyar Nagyperjele a Győri Szent Imre Kommenda Parancsnokságán tett látogatást, melyre elkísérte Kancellárunk Beszeda László CLJ, Marshallunk Chevalier Princz Miklós KLJ, a Váci Szent Miklós Kommenda Parancsnoka Chevalier Szalárdy József Attila KLJ, Emeritus Referendary Chevalier Dr. Bognár László KLJ és Chevalier Bea István KLJ a rendünk fotósa. Küldöttségünket a Győri Szent Imre Kommenda Parancsnoka Chevalier v. Kulcsár Béla KLJ és a kommenda tagok fogadták.

Az ünnepség Chevalier PhD. Dr. Pellek Sándor KLJ Magyar Nagyperjel köszöntőjével kezdődött, majd közösen elénekeltük a magyar himnuszt, elmondtuk a fogadalmi szöveget és imádkoztunk.

Chevalier Dr. Bognár László Emeritus Referendary ismertette Chevalier v. Kulcsár Béla KLJ Kommenda Parancsnok lovagrendi életútját, ezután Beszeda László CLJ Kancellár ismertette a nagyperjel parancsát.

Eben Nagyperjelünk megköszönte lovagtársunknak a Győri Szent Imre Kommenda Parancsnokaként végzett 10 évnyi aktív és sikeres szolgálatát, melynek elismeréseként a Lovagrendünk Nagyperjeli Érdemérem kitüntetést és oklevelet adományozott v. Kulcsár Bélának.

Chevalier v. Kulcsár Béla KLJ, ADY Endre verssel köszönte meg az elismerést, ezután közösen elénekeltük a Szózatot, majd meglepetésként az alkalomhoz illő Luis

Armstrong a „Csodálatos világ” harmonikával kísért magyar szövegű dalával kedveskedett lovagtársunk a jelenlévőknek. Nagyon jó légkörben, kellemes beszélgetéssel idéztük fel az elmúlt évek szép pillanatait, tartalmas eseményeit.

Atavis et Armis.

Győr, 2019. november 19.