Dr. Várszegi Asztrik 75. születésnapjára írt levél

Pannonhalmi Főapátság
Hortobágyi T. Cirill OSB Főapát

Tisztelt Főapát Úr!

Kérem, engedje meg, hogy a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Nagyperjeli Tanácsa és teljes jogú Dámái és Lovagjai nevében,

75. születésnapja alkalmából köszönthessem

Dr. Várszegi Asztrik Emeritus Főapát Urat.

Emeritus Főapát Úrral személyes ismeretségem 1999-től kezdődött és az elmúlt évtizedekben folyamatosan tápláltuk kapcsolatunkat, Dr. Horváth Ferenc Ciprián OSB rendtársukon keresztül. Megítélésem szerint e csendes kapcsolat folyamatosan erősödött. Lovagrendünk 2019. 07. 06-án, Pannonhalmi Apátságban tett hivatalos formában tett lelkigyakorlatunk és látogatásunk nyitányaként Várszegi Asztrik Emeritus Főapát és Püspök Úr köszöntötte rendünket és örömmel közölte, „hogy a rendünk és a pannonhalmi rend küldetése azonos”. Megtisztelő szavaira és közvetlen fogadtatására szívesen emlékezünk és hálával tartozunk érte.

Tisztelt Főapát Úr!

A COVID 19 pandemia részleteit ismerve, tudjuk, hogy jelenleg személyes megjelenés az Apátságban nem lehetséges. A helyzet javulása esetén a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Nagyperjeli Tanács tagjai azonban személyesen szeretnék köszönteni Emeritus Főapát Urat. Készülünk a lehetőség pillanatára, kérem segítségét és támogatását!

Kérem Főapát Urat, hogy tájékoztassa Dr. Várszegi Asztrik Emeritus Főapát Urat, hogy szeretettel gondolunk rá és jó egészséget kívánunk neki! Várjuk, hogy ismételten találkozhassunk vele, ha erre lehetőséget kapunk.

Lovagtársaim nevében megköszönöm támogatását!

Atavis et Armis!

Budapest 2021-01-26

Tisztelettel: dr. Pellek Sándor PhD orvos ezredes
KLJ, 
Nagyperjel