Betegek Világnapja győri rendezvény

2021. február 11. Győr, Szent Rókus rk. Plébánia-templom.

Az „Egészséges Nemzedékért” Alapítvány már 28. alkalommal rendezi meg Győrben a Betegek Világnapja ünnepi eseményt, melynek egyik helyszíne a Szent Rókus rk. Plébánia-templomban volt. A rendezvényt megnyitotta és köszöntő beszédet mondott Prof. Dr. habil Schmidt Péter CSc, lovagtársunk az „Egészséges Nemzedékért” Alapítvány elnöke, egyetemi magántanár, az orvostudományok kandidátusa. Az ünnepi szent misét bemutatta és szentbeszédet mondott Dr. Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke.

II. János Pál pápa kezdeményezésére 1993. február 11-től a „Betegek Világnapja” egyházi és egyben világi ünnepként rendezik meg minden évben a katolikus hívők. 1858-ban ezen a napon jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak Lourdesban, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. A világnap célja, hogy „Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértést és a betegek ápolását, gyógyítását az egészséges emberek részéről.”

A rendezvényt a meghívott vendégek között megtisztelték Győr Megyejogú Városának alpolgármesterei és Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, valamint Széles Sándor a Megyei Kormányhivatal elnöke is.

A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Győri Szent Imre Kommenda Parancsnoka Chev.v. Kulcsár Béla KLJ vezetésével a rendezvény szervezői Prof. Dr. habil Schmidt Péter OLJ és Korompáki Mária Valéria OLJ, valamint Kulcsárné Kovács Klára MLJ, Csörgits Ferenc OLJ és v. Kiss-Surányi Csilla rendtársaink vettek részt a rendezvényen.

Mindenkinek jó egészséget kívánunk Isten áldásával.

Atavis et Armis!