A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend Miskolci Szent János Kommendája tartós élelmiszerekkel segítette a helyi Vöröskereszt szervezetét

2021. február 16.

Idén a miskolci kommenda a pandémia miatt nem tartotta meg a „Szegények farsangját, helyette tartós élelmiszerrel segítette a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hajléktalan Központjának a konyháját.

2021-ben már hetedik alkalommal szerveztek volna kulturális programot a Borsodban élő rászorultak számára. A húshagyó kedd hagyományos ünnepségére idén nem került sor a COVID-19 járvány miatt. A Szent János Kommenda parancsnoka Hollósy András OLJ a jótékonysági események szervezője elmondta, hogy idén elmarad a szokásos rendezvényük, ezért közel 100 kilogramm tartós élelmiszert adományoznak a Vöröskereszt helyi szervezetének, ezzel biztosítva a segélyszervezet konyhájának egy heti működtetését. Az elmúlt években 1200 adag meleg ételt osztottak ki a rendezvényen. Most tésztát, rizst, étolajat, cukrot és más tartós élelmiszereket vittek a népkonyhát üzemeltető intézménynek.

Duberné Dunaveczki Éva a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezet Hajléktalanokat Gondozó Központjának intézményvezetője ismertette, hogy naponta háromszázan veszik igénybe az élelmezési szolgáltatásukat. Népkonyhájuk normál esetben, csak hétköznapokon üzemel, most a pandémia és a rendkívüli hideg miatt hétvégén és ünnepnapokon is több száz adag meleg étellel várják a rászorulókat.

Adományunk idén is jó időben, jó helyre került, így segítséget tudtunk nyújtani a Vöröskereszt helyi szervezetén keresztül a rászorulóknak.

Atavis et Armis!