Püspökszentelési szentmise

HONVÉDELMI MINISZTÉRIUM
KATOLIKUS TÁBORI PÜSPÖKSÉG

N.: 16/2021.

Tisztelt Ezredes, Nagyperjel Úr!
Kedves Sándor!

Nagy tisztelettel ezúton is értesítelek, hogy Ferenc pápa 2021. február 18-án kinevezett Magyarország Katonai Ordináriusává.

Püspökké szentelésemre és katonai ordináriusként való beiktatásomra katonai tiszteletadással történő szentmise keretében kerül sor 2021. április 10-én, szombaton 10.00 órakor Budapesten a Szent István Bazilikában.

A jelenlegi körülmények között - különös tekintettel a járványügyi szakemberek véleményére és a COVID járvány intenzív harmadik hullámára - a figyelmes szeretetbő fakadó fegyelmezett felelősség, az élet megóvása és a pandémia további terjedésének megakadályozása arra készteti a Katolikus Tábori Püspökséget, hogy a szentmisét szigorúan zárt keretek között tartsuk meg.

A fentiek miatt a püspökszentelési szentmisére a résztvevők nagyon korlátozott számú részvételével kerül sor, melyet ugyanakkor online formában is lehet majd követni valószínűleg a https://katolikus.tv/ oldalon, illetve más média csatornákon.

Tisztelettel kérem, hogy amennyiben lehetőségeid engedik csatlakozzál a média különböző felületein a szentmiséhez, amelyről a későbbiekben a https://www.magyarkurir.hu/ és a https://honvedelem.hu/ weboldalak adnak majd tájékoztatást. Örömömre szolgálna, ha a szentelés órájában együtt fohászkodhatnánk hazánkért, egész népünkért, különösen azokért, akik a járványban érintettek és akik a mindennapi élet területein valamennyiünkért dolgoznak.

Végtelenül sajnálom, hogy a püspökszentelésen nem találkozhatunk, de reményteljesen bízom abban, hogy a járvány enyhülésével, illetve elmúltával egy ünnepi szentmisében együtt tudunk hálát adni a gondviselésnek.

Budapest, 2021. március 28-án.

Tisztelettel és szeretettel áldott, békés húsvétot kívánva:

Berta Tibor ezredes sk.
általános helynök
kinevezett katonai ordinárius