Magyar Érdemrend Lovagkeresztje állami kitüntetésben részesült Pásztor Bazil Tibor

Áder János köztársasági elnök által március 15. alkalmából odaítélt állami kitüntetéseket adott át 2021.június 3. Budapesten. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Miniszterelnökség központi hivatalának is helyet adó Karmelita épületben.

„A kereszténység és a magyar nemzet szoros kapcsolatban áll egymással. A magyarok számára különösen tanulságos a nemzeti lét és a kereszténység összekapcsolódása, hiszen népünk ennek köszönhetően tudott megmaradni. Mert Szent István „a kereszténység fundamentumára építette fel a magyar nemzet katedrálisát”- hangsúlyozta ünnepi beszédében

Semjén Zsolt Miniszterelnök helyettes. Semjén Zsolt 34 kitüntetettnek adott át állami elismeréseket. A rendezvényen részt vett Erdő Péter bíboros, prímás, Fürjes Zoltán egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és Németh Emma miniszteri biztos.

A Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrendet rendkívül nagy megtiszteltetés érte, Bazil atyán keresztül!

A Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetés indoklása:

A maradandó közösségek létrehozása, valamint az egyházi épületek fejlesztése és igényes felújítása iránt elhivatott, több évtizedes lelkipásztori és tanítói szolgálata elismeréseként Pásztor Bazil Tibor nyugalmazott görög-katolikus esperes- parókus, a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend káplánja.

Lovagrendünk minden Dámája és Lovagja nevében szívből gratulálunk Bazil atyának!

Atavis et Armis!

Dr. Pellek Sándor PhD orvos ezredes

KLJ, Nagyperjel