A Nemzeti Összetartozás Napja 2021. június 4.

Országszerte és a határokon túl is megemlékezéseket tartanak a nemzeti összetartozás napján, az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 101. évfordulóján.

Budapesten, Gödön, Győrött, Miskolcon, Szamosszegen és Vácon is a Jeruzsálemi Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend rendtagjai és posztulánsai is részt vettek a megemlékezéseken és koszorút helyeztek el az emlékműveknél.

Budapesten az egyes kerületekben, külön megemlékezések voltak, katonai tiszteletadás mellett. Gödön is félárbocra eresztett zászló alatt a Várdombon tartották a megemlékezést. Győrött az Országzászló emlékműnél tartották meg a megemlékezést. Miskolcon a Népkerti Országzászlónál tartottak megemlékezést. Vácon a Duna-part Országzászlónál tartottak megemlékezést. Szamosszegen, a Bocskai téren tartott emlékműnél június 6-án tartották a megemlékezést. Minden helyszínen a szónokok a Trianoni békediktátumot követő eseményről és az eltelt 101 évről emlékeztek meg. Minden egyes helyszínen rövid műsor után koszorúkat helyeztek el és mécsest gyújtottak. A megemlékezéseken a helyi kommendák tagjai és képviselték rendünket, Győrött, Miskolcon és Szamosszegen készült fotókat tesszük közzé.

Atavis et Armis!